Potrzebujesz porady na temat New Computer (Weighbridge Room) -
blogonlinez03 - 14 May 2018
cześć chłopaki potrzebuję jeszcze raz porady na temat nowego komputera dla sali wagowej mojej firmy Ten komputer będzie włączony przez cały rok, podłączony do mostka wagowego, dwóch drukarek i dwóch monitorów (jeden ekran dotykowy). Przechowywane dane mają kluczowe znaczenie, a czas przestojów jest ograniczony. Ważący most jest czymś takim http:
RE: Potrzebujesz porady na temat New Computer (Weighbridge Room) -
tjrehak - 14 May 2018
Nie poszedłem głębiej na obrazie jpg, zgodnie z obrazem, serią, wartością zadaną i opcją analogową. Nie mam pojęcia, jaki rodzaj wartości zadanej i opcji analogowej podano na rysunku. Sprzężenie szeregowe (RS232) do ważenia maszyn jest najczęstszym sposobem monitorowania sprzężenia zwrotnego (rzeczywisty ciężar pola) poprzez porty RS232 z szeregowym monitorem lub szeregowym rejestratorem danych. Opcja portu RS232 nie wymaga skomplikowanego sprzętu, Arduino nano może z łatwością wykonywać tę pracę, jeśli dotyczy tylko jednego mostka. W przypadku szeregowego rejestratora danych każdy komputer tak stary jak 486 z gniazdem PCI będzie działał, ponieważ większość kart z szeregowym rejestratorem danych używa interfejsu PCI.
gpersich - 14 May 2018
dowolny tani komputer i kup jeden usb na rs485
dmcuong.arena - 14 May 2018
Jeśli dotyczy to danych przechowywanych. Oprogramowanie powinno zapewnić wymaganie sprzętowe. Stamtąd buduj bazę danych na temat ich wymagań i sposobu użytkowania. Jeśli w trybie 24x7 lepiej uzyskać markowe wsparcie na miejscu. (Dell
iheartglee - 14 May 2018
BeeBeePokesU napisał: cześć chłopaki potrzebuję jeszcze raz porady na temat nowego komputera dla sali wagowej mojej firmy Ten komputer będzie włączony przez cały rok, podłączony do mostka wagowego, dwóch drukarek i dwóch monitorów (jeden ekran dotykowy). Przechowywane dane mają kluczowe znaczenie, a czas przestojów jest ograniczony. Ważący most jest czymś takim http: