Porysowane zapytanie płyty głównej -
neospeed83 - 18 Sep 2019
Cześć chłopaki, Podczas usuwania starego Intel HSF utknął i muszę użyć noża, aby odciąć nogę. Krótko mówiąc, zdarza się mały wypadek i nie mam jeszcze wystarczająco dużo rzeczy, aby to przetestować, ponieważ nie mam zapasowego psu i HSF dla tego systemu. Przecinak wykonuje małe zadrapanie z tyłu płyty, odsłaniając kilka miedzianych obwodów pokrytych pod spodem. Czy ktoś może doradzić, czy będzie jakiś problem? Ten obraz został przeskalowany. Kliknij, aby zobaczyć oryginalny obraz
RE: Porysowane zapytanie płyty głównej -
tbnw01 - 18 Sep 2019
Aiya, ta kwota nic jednego lah
panyadede - 18 Sep 2019
wwenze napisał: Aiya, ta kwota nic jednego lah O? Czułem się jak newb teraz lol Dzięki za radę. Przeczytaj, jak porysowane mobo spowodowało niestabilność, uszkodzenie pamięci RAM, bsod itp. Itp., Wywołało u mnie panikę
mmoncayo1 - 18 Sep 2019
bałeś się za pomocą multimetru, aby sprawdzić ciągłość linii śledzenia lub
n3epvva - 18 Sep 2019
wygląda na to, że właśnie odpadła powłoka. Nałóż na nią wosk już. (żartuję - superglue jest lepszy)
sk.khan181 - 18 Sep 2019
Może najpierw przetestować woskiem i użyć go jako tymczasowego rozwiązania. Potrzebujesz bardziej trwałego rozwiązania, które wygląda na czystsze, może rozważyć zastosowanie silikonu uszczelniającego, który nadal można usunąć nawet po nałożeniu, jeśli zajdzie taka potrzeba, i jest w stanie wykonać raczej cienką warstwę (prawie przezroczystą) Rashkae napisał: wygląda na to, że właśnie odpadła powłoka. Nałóż na nią wosk już. (żartuję - superglue jest lepszy)
sparkle.kimbrough - 18 Sep 2019
Dziękuję wszystkim za sugestię