Mam poniżej. GFS: GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5 DirectX 12 VR Ram: Corsair Vengeance 32 GB (4x8GB) Dysk SSD: Plextor M5S 128 GB HDD: WD Caviar Blue (1 TB) Pakiet obudowy PSU: NZXT Phantom 410
Poleć mi procesor MOBO
Budżet? Stosowanie? Overclocking?
średni zakres, do celów gry. coś, co nie sprawi mi wiele kłopotu, ponieważ chcę, żeby to trwało.
Potrzebujesz tablicy atx od 4 gniazd pamięci RAM. Po prostu najtańszy tak długo, jak nie oc
trento napisał: Potrzebujesz tablicy atx od 4 gniazd pamięci RAM. Jaka jest logika?
yusoffb01 napisał: Jaka jest logika? Nie widzę tutaj niczego złego. OP już kupił zestaw ram X4.
trento napisał: Potrzebujesz tablicy atx od 4 gniazd pamięci RAM. Po prostu najtańszy tak długo, jak nie oc Korekta. Wiele płyt matx ma 4 gniazda. Masz na myśli kanały ram?
idjekyll napisał: Korekta. Wiele płyt matx ma 4 gniazda. Masz na myśli kanały ram? ale nadal zależy od tego, na jakiej płycie, jakiejś niższej klasie budżetowej może nie mieć, a przez większość czasu te normalne kanały ramek konsumenckich są tylko dwoma kanałami maksimum.
ZrE0_Cha0s napisał: ale nadal zależy od tego, na jakiej płycie, jakiejś niższej klasie budżetowej może nie mieć, a przez większość czasu te normalne kanały ramek konsumenckich są tylko dwoma kanałami maksimum. Cóż, powiedział, że to tylko gra i ma 1060 wybranych, więc można by pomyśleć, że podwójne kanały 4 są więcej niż wystarczające? więc normalna tablica wystarcza, bez przetaktowywania. Również myślę, że obecnie najbardziej przystępne cenowo płyty matx i atx mają zwykle 4 gniazda ram.
Właściwie to się nad tym zastanowić. Czy tylko w przypadku gier nie ustawi się barana na zbyt dużą liczbę? Może zrobi to tylko ramka 2x4GB? oszczędź trochę pieniędzy.
« Next Oldest | Next Newest »
Users browsing this thread: 1 Guest(s)