Fatfool napisał: Dyski SSD są również drogie. 6 lat temu kupiłem dysk SSD 512 gb (plextor) za 400 dolarów. Teraz 400 dolców dostaje ...... dobry 512 gb SSD. Lol .. przejdź do lazada, ssd będzie tylko 200plus Wysłane z Old Man Pressing For Retirement za pomocą GAGT
Czy SSD, RAM i GPU są teraz naprawdę drogie?
mało prawdopodobne, że w przyszłości będą one tańsze
Aiyoh bardzo różne specyfikacje. Dzisiejszy sata ssd o tej wielkości jest znacznie tańszy. Fatfool napisał: Dyski SSD są również drogie. 6 lat temu kupiłem dysk SSD 512 gb (plextor) za 400 dolarów. Teraz 400 dolców dostaje ...... dobry 512 gb SSD.
Komputer stacjonarny staje się coraz niszy, ponieważ wiele osób korzysta obecnie z laptopów, dwóch w jednym, telefonów komórkowych. Większość projektantów buduje Xboksy. Jest przypisana premia do gry. Wystarczy spojrzeć na ceny głupich tech: fanów, światła, klawiatury, myszy, nawet podkładki pod mysz. Głównym kosztem gry jest gpu, który pozostanie cenny dla najlepszych modeli ze względu na duży popyt. pinkahlao napisał: Czytałem gdzieś, że jest to zły moment na zbudowanie komputera 1) Podaż DDR4 jest niska, a zapotrzebowanie wysokie. 2) Wzrost cen GPU z ostatnich operacji wydobycia bitcoinów 3) Większość dysków SSD ma pamięć podręczną DDR3, więc ten sam problem z podażą / popytem.
Tmd 3 lata temu 8gb ram 80 bucks nia. Teraz 160.
« Next Oldest | Next Newest »
Users browsing this thread: 1 Guest(s)