cześć wszystkim Potrzebuję pomocy na moim komputerze. Zbudowałem to około 5 lat wstecz z pomocą bros na forum. CPU + MB: Intel Core i5-3450 + Gigabyte GA-B75M-D3V RAM: G.Skill NT DDR3-1333 CL9 4 GB [Czarna płytka drukowana] X2 GPU: MSI gtx 670 oc HDD: Hitachi Deskstar 7K1000.C 1 TB [SATA III] ODD: nagrywarka CD / DVD LG 24X [OEM] CASE: Sharkoon TS28 [Blue] WIFI: TL-WN722N z Hi-Gain 2dB Od tego czasu zaktualizowałem mój GPU do Geforce Gtx 960. Jeden z moich tryków się zepsuł i nie mogłem go zastąpić. Zastanawiam się nad zamianą mobo i przekazaniem tego komputera mojej żonie. Jakieś pomysły na mobo Szukam własnego komputera Nie gram w gry tak często, jak wcześniej, ale kiedy to robię, chciałbym móc grać w różnego rodzaju gry, graficzne (gry tytułowe AAA), FPS (overwatch) i gry indie. Nie robię zbyt wiele prac związanych z edycją zdjęć. Bez zamiaru podkręcania. Mam nadzieję, że ta platforma przetrwa moje potrzeby gier przez 5 lat. Myślę też o aktualizacji monitora do BenQ ZOWIE XL2730 144 Hz. Budżet około 1,5 tys. W razie potrzeby może rozciągnąć się do 1,7k
Porady dotyczące aktualizacji komputera
Nie potrzebujesz dokładnie tej samej pamięci RAM. Większość pamięci DDR3 powinna działać. Około 60 USD za używane 2X4 GB. Nie będziesz w stanie znaleźć gniazda 1155 MB nowego w rozsądnej cenie. Wypróbuj rynek, zazwyczaj dostępnych jest kilka używanych z mniej niż stu.
W przypadku twojego PM, twój istniejący procesor to trzecia generacja Intela, jak widać z pierwszej cyfry „3” w i5-3450. Zarówno procesory drugiej, jak i trzeciej generacji wykorzystują płyty główne z gniazdem 1155, które można określić na podstawie „6” lub „7” na pierwszej cyfrze numeru modelu płyty głównej, np. „7” w „Gigabyte GA-B75M-D3V”. Jeśli nie jesteś pewien, po prostu zapytaj sprzedawcę.
« Next Oldest | Next Newest »
Users browsing this thread: