Dysk SSD M2 sis desktop nie może się uruchomić i do tej pory wykonałem następujące kroki, aby spróbować odzyskać z niego dane. Czy są jakieś inne metody? - Uruchomiony Linux Live Distro, Ubuntu nie może wykryć dysku SSD. - Umieściłem dysk SSD w obudowie M2 na USB i podłączyłem go do innego komputera, żaden komputer nie może go wykryć. Pokazuje się w Zarządzaniu dyskami, ale jest wymieniony jako „Nieznany” i „Nie zainicjowany”. Zainicjowanie go w MBR lub GPT spowoduje „Żądanie nie powiodło się z powodu krytycznego błędu sprzętowego urządzenia”.
M2 SSD całkowicie martwy?
Dziwne, właśnie widziałem odpowiedź, ale już jej nie ma
FinalDestiny ... napisał: Dziwne, właśnie widziałem odpowiedź, ale już jej nie ma Jaką marką jest dysk SSD M2? Pech, stary, nie mogę wykryć, że środki prawdopodobnie będą martwe ...
obecnie nawet ssd nie można ufać mediom liao
Illusionist_85 napisał: obecnie nawet ssd nie można ufać mediom liao Nie ma czegoś takiego jak zaufane media. Nawet jeśli wyrzeźbisz go na kamieniu, po pewnym czasie również się zużyje. Jeśli chodzi o pamięć, zawsze należy wykonać kopię zapasową ważnych danych.
FinalDestiny ... napisał: Dysk SSD M2 sis desktop nie może się uruchomić i do tej pory wykonałem następujące kroki, aby spróbować odzyskać z niego dane. Czy są jakieś inne metody? - Uruchomiony Linux Live Distro, Ubuntu nie może wykryć dysku SSD. - Umieściłem dysk SSD w obudowie M2 na USB i podłączyłem go do innego komputera, żaden komputer nie może go wykryć. Pokazuje się w Zarządzaniu dyskami, ale jest wymieniony jako „Nieznany” i „Nie zainicjowany”. Zainicjowanie go w MBR lub GPT spowoduje „Żądanie nie powiodło się z powodu krytycznego błędu sprzętowego urządzenia”. Ile lat ma dysk SSD M2 i jakiej marki?
Idź do RMA, jeśli nadal masz gwarancję. SSD nie umiera zwykle bez ostrzeżenia.
« Next Oldest | Next Newest »
Users browsing this thread: 4 Guest(s)