cześć wszystkim coś, czego nigdy wcześniej nie spotkałem, więc sprawdź z innymi brosami, czy wszyscy mają doświadczenia w tej sprawie. Budowałem nowe urządzenie, wybranym przez mobo był GA-H270N-WIFI z procesorem Intel i7-7700. Ponieważ był to nowy sprzęt, postanowiłem wypróbować bezpieczne uruchamianie systemu UEFI w systemie Windows 10. Skonfigurowałem mobo na podstawie informacji tutaj: https://www.eightforums.com/installa...tml#post443818 po zapisaniu ustawienia biosu mój komputer przeszedł do pętli rozruchowej. Utrzymuje ponowne uruchamianie co 5 sekund, monitor jest pusty (brak spywarek Gigabyte itp.). W końcu sprawdzono u dealera, czy BIOS jest uszkodzony i potrzebuje RMA do mobo. Teraz nie ośmielam się majstrować z mobo, po otrzymaniu mojego zastępcy. Ktoś spotyka coś podobnego? Nie jestem pewien, czy to błąd Biosa, czy coś takiego, ponieważ moje doświadczenie w przeszłości, jeśli ustawienia biosu były złe, najwyżej pozwoliły na uruchomienie systemu operacyjnego i nadal można wrócić do BIOS-u, aby wprowadzić niezbędne zmiany.
Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI
« Next Oldest | Next Newest »
Messages In This Thread
Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by canadaa50 - 02 Jan 2018, 02:33 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by boy.lover37 - 02 Jan 2018, 02:35 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by farmertx - 02 Jan 2018, 02:36 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by newcompanyface - 02 Jan 2018, 02:37 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by kurtfhouse - 02 Jan 2018, 02:38 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by oussa.samadi - 02 Jan 2018, 02:40 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by harris.rosa - 02 Jan 2018, 02:41 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by jeremypeel - 02 Jan 2018, 02:42 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by brianbelfor - 02 Jan 2018, 02:43 PM
RE: Bios uszkodzony po wprowadzeniu zmian, bezpieczne uruchamianie UEFI - by jada717 - 02 Jan 2018, 02:45 PM
Users browsing this thread: 1 Guest(s)