Uzyskanie połączenia TP-LINK AV 600 z łączem Gigabit Ethernet

Cześć! Niedawno kupiłem parę TP-LINK AV 600, aby spróbować zmaksymalizować prędkość roszczenia równą 200 Mb / s. Udało mi się skonfigurować parę linii energetycznej i uzyskałem test szybkości z pobieraniem około 90 Mb / s i zwiększeniem obciążenia na speedtest. Jednak zdałem sobie sprawę, że jest to wąskie gardło przez fakt, że mój komputer działa na łączu 100 Mbps. Kiedy próbuję połączyć się bezpośrednio z routerem 2Wire5012NV, zarządzałem łączem 1Gbps i udało mi się wykonać próbę szybkości z szybkością 160 Mb / s. Czy ktoś wie, jak włączyć AV 600, aby przełączyć na łącze Gigabit? Próbowałem wykonać ustawienia na moim komputerze ustawienia Ethernet, takie jak włączenie pełnego dupleksu 1 GB / s, ale bez skutku. Próbowałem również dzwonić do centrum pomocy technicznej dla TP-LINK, ale otrzymuję tylko odpowiedź "W rzeczywistości na produkty z linii energetycznej będzie miało wpływ wiele czynników, takich jak odległość, urządzenia elektryczne o dużej mocy i tak dalej." Cóż, jest to wyraźnie problem wąskiego gardła w urządzeniu parowania, ponieważ używam również kabli CAT6, ale oni po prostu odmawiają uznania tego. Ktoś ma na to rozwiązanie?
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)