Wielowątkowa i współbieżność Core Distribution

davidktw napisał: Cóż, znalazłeś tutaj jedną bezstronną recenzję. Poza ograniczeniami biznesowymi, nie uważam, że silnik workflow powinien być ograniczony do jednego wątku na rdzeń, ponieważ często jest dużo synchronizacji z jednego procesu przepływu pracy do drugiego, więc blokowanie logiki biznesowej często powoduje dużo luki w procesorze . Również dlatego, że przepływy pracy muszą być dobrze kontrolowane i przechowywane w celu zapewnienia atomowości, będzie wystarczająca liczba operacji we / wy między bazą danych a silnikiem w celu utworzenia współzależności. Podczas gdy oprogramowanie może zalecać optymalizację, ostrzegając o tym, że liczba wątków roboczych nie powinna przekraczać określonego czynnika w stosunku do liczby procesorów / rdzeni, nie ma potrzeby, aby silniki przepływu pracy technicznie ograniczały jeden wątek na rdzeń. Dzięki!!!! Teraz mam pewność, że moje opłaty za naukę comp nie zostały zmarnowane .... Dałem im szansę na odpowiedź, jeśli wrócą i powiedzą, że jest to zgodne z projektem i nie ulegnie zmianie, ujawnię produkt. Ludzie muszą wiedzieć o tym nonsensie ...
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)