Zalecenie dla ponadprzeciętnej kompilacji komputerów

chevalier88 napisał: korzystałem z inteligencji od prawie dekady. Czy AMD jest lepszym wyborem? Czy możesz polecić mi przeciętnego coolera i futerał? tak GTX 1070ti brzmi dobrze, ale która marka poleca? Jeśli chodzi o wydajność, Intel wypiera AMD, jeśli chodzi o gry, ale nie na tyle znaczący, by mieć znaczenie, chyba że jesteś w pro-lidze. AMD działa lepiej jako koń roboczy produkcyjny. Sama teraz buduję nową wersję AMD dla siebie. Przykład: https://www.youtube.com/watch?v=iyaqSAotL3w&t=483s Jeśli chodzi o chłodnicę, niektóre dobre chłodnice powietrza są w stanie wykonać tak samo jak niektóre AIO za ułamek kosztów. Przykładami są Noctua NH-D15 i Cooler Master Hyper 212 Evo (obecnie używające chłodnicy CM). Nie jestem dobrze zorientowany w AIO, ponieważ używam niestandardowej otwartej pętli dla mojej nowej kompilacji. Jeśli chodzi o grafikę, marki takie jak MSI, Gigabyte, EVGA, Palit i Zotac, żeby wymienić tylko kilka. Asus kosztuje znacznie więcej niż inne marki, ale musisz sprawdzić go w Google. Mam EVGA GTX 1080 z Amazon US, ponieważ kosztuje dokładnie tyle samo, co zakup GTX 1070 Ti tutaj. Sprawa zależeć będzie od tego, czy idziesz na chłodzenie wodą czy powietrzem. Istnieją czynniki wydajności związane z chłodzeniem komponentów w obudowie, ale jest też czynnik estetyczny, który podlega indywidualnemu gustowi, więc każdy jest jego własnym. Osobiście jestem skłonny do projektowania fraktali, więc możesz rozważyć zdefiniowanie R6 do chłodzenia wodą, a Meshify do chłodzenia powietrza.
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)