Poleć mi ac + n 2.4 / 5 przedłużacz / repeater wifi

Marack napisał: Polecam Access Point over Extender. Efektywność kosztowa jest znacznie wyższa w porównaniu z tymi dwoma urządzeniami. Punkty dostępu wymagają jednak połączenia LAN z routerem. Mam nadzieję, że twoje mieszkanie ma punkty LAN pomiędzy pokojami dla użyteczności punktu dostępu. Na szczęście w tym momencie poprosiłem o uruchomienie kabla z routera (w salonie) do mojego pokoju. Oznaczałoby to jednak więcej bałaganu w moim pokoju. Liczyłem na bezproblemowy przedłużacz, który działałby równie dobrze. Zasadniczo dla mnie zaletą punktu dostępu są jego dodatkowe porty lan. Jest to bardzo przydatne, jeśli masz wiele urządzeń do podłączenia fizycznego. Mam tylko jedno urządzenie do podłączenia w moim pokoju (Desktop). Posiadanie punktu dostępowego wydaje się marnowaniem zasobów. Dzięki technologii crossband firmy Linksys wydaje się, że zmniejszenie przepustowości o połowę przy obecnym przedłużaczu bezprzewodowym nie byłoby problemem? Jednak nie jestem pewien co do innych marek. Smallnetbuilder zdaje się dość wysoko oceniać wzmacniacze Netgear i Linksys
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)