Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Przepraszam, prawdziwy komputer początkujący tutaj, proszę o wyrozumiałość. Brakowało mi niektórych kluczowych punktów, mój budżet wyniósłby 1-1,5 tys. USD i myślę, że jeśli uda mi się uzyskać nieco słabszą / starszą wersję dowolnej części za znacznie tańszą, wolę to zrobić. Mam wrażenie, że najnowszy ze wszystkich jest zawsze znacznie droższy, ale nie aż tak dużo lepszy? Co to jest RMA? singupingu napisał: Brak limitu budżetu? Dlaczego nie wysadzić Threadrippera RAM 128 GB i Titan Volta SLI? Żartuję. Jaki masz budżet? Czy potrzebujesz Wi-Fi? Prawie wszystko z USA warto rozważyć zakup. SSD, HDD, CPU + MOBO (zwłaszcza Ryzen), GPU, RAM. Większość z nich jest tańsza w USA niż w SG. Ale każdy problem musisz sam RMA. Tylko podwozia z lokalnego cos są zbyt duże, aby rozważyć hahaha EDYCJA: PSU również z lokalnego Wysłane z OnePlus ONEPLUS A3003 za pomocą GAGT Dobrze! Budżet wynosiłby 1-1,5 tys., Chciałbym wifi tak! enenyi napisał: Zdobądź procesor, który może taktować się do bardzo dużych prędkości - najlepiej chipy Intel, które mogą osiągnąć 5,0 GHz. Ponieważ Tableau i R są z natury w dużej mierze jednowątkowe („wielowątkowość” występuje tylko wtedy, gdy jednocześnie używasz wielu skoroszytów Tableau - każdy skoroszyt zajmuje jeden własny wątek). W przypadku pamięci RAM wystarcza 16 GB / 32 GB, chyba że przetwarzasz pliki json o wielkości terabajtów. Zamiast tego skoncentruj się na specyfikacjach wymaganych do swoich potrzeb. Skąd mam wiedzieć, czy układ może osiągnąć 5.0 GHz? Po prostu google ah? Dziękujemy za wyjaśnienie na temat tableau / R! Nie, nie będę przetwarzał plików json / plików, które są duże TB. Myślę, że 16 GB wystarczy, ponieważ tego właśnie używam w pracy, czy byłoby to 2 x 8 GB, czy 1 x 16 GB? Czy jest jakaś różnica? Czego potrzebuję do grania> prawdopodobnie potrzebuję do pracy w tym przypadku?
Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA?
« Next Oldest | Next Newest »
Messages In This Thread
Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by cayleena - 25 Oct 2019, 09:22 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by nmygsm - 25 Oct 2019, 09:25 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by matthew.p.marotta - 25 Oct 2019, 09:28 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by mainy4 - 25 Oct 2019, 09:31 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by sachin.chhabra29 - 25 Oct 2019, 09:34 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by suncica.irida - 25 Oct 2019, 09:37 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by daidsant - 25 Oct 2019, 09:41 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by umeshkmonu - 25 Oct 2019, 09:44 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by powepisi - 25 Oct 2019, 09:47 AM
RE: Zalecenia dla majsterkowiczów (analiza gier / danych) + co kupić w USA? - by aacs69 - 25 Oct 2019, 09:50 AM
Users browsing this thread: 1 Guest(s)