Menedżer plików witryny Open Source / interfejs WWW FTP?

viix napisał: Czy jest jakieś oprogramowanie typu open source, które mogę dodać do strony internetowej, aby umożliwić dostęp do logowania klienta w celu pobierania dużych plików? Mam wordpress działający na mojej stronie, ale potrzebuję obszaru logowania klienta. Wtyczka wordpress dla obszaru klienta blokuje tylko zawartość bloga i potrzebuję loginu, aby zobaczyć jak określony katalog do pobierania plików. Mógłbym to zrobić, konfigurując konta FTP w cpanelu, ale musi istnieć aplikacja internetowa, która może to zrobić łatwiej i automatycznie wysyłać użytkownikom wiadomości e-mail do pobrania? Dowolny pomysł? Jeśli masz dostęp do serwera, zawsze możesz aktywować funkcję webdav. Jednak zanim spróbujesz zrobić takie rzeczy, musisz pamiętać, że potencjalnie jest to luka bezpieczeństwa, jeśli nie jest odpowiednio zarządzana, lub jeśli wtyczka lub rozszerzenie używane w wordpress nie zarządza prawidłowo segregacją kont. Kiedy mówisz, że chcesz, aby klient pobierał duży plik, jaka jest obecna praktyka? Jak to jest nieodpowiednie? Co rozumiesz przez automatyczne wysyłanie użytkownikom wiadomości e-mail do pobrania? Czy masz na myśli jakąś dynamicznie generowaną treść, o której chcesz otrzymywać powiadomienia od klientów? Jeśli tak, to co powiesz na uruchomienie skryptu, jeśli treść jest dostępna do pobrania, a następnie wyślij e-mail do klienta z linkiem do pobrania. Zwykle tak się dzieje. Interfejs podobny do FTP jest dostępny w Joomla, zwykle znanym jako eksploratory plików. Ale te komponenty znajdują się w konsoli administracyjnej i nie są dostępne dla użytkowników publicznych z logowaniem lub bez.
Reply

Messages In This Thread
Menedżer plików witryny Open Source / interfejs WWW FTP? - by gpersich - 25 Oct 2019, 05:02 PM
RE: Menedżer plików witryny Open Source / interfejs WWW FTP? - by swapnachepoori - 25 Oct 2019, 05:05 PM
RE: Menedżer plików witryny Open Source / interfejs WWW FTP? - by davide.arzenton - 25 Oct 2019, 05:09 PM
RE: Menedżer plików witryny Open Source / interfejs WWW FTP? - by kurtfhouse - 25 Oct 2019, 05:13 PM
RE: Menedżer plików witryny Open Source / interfejs WWW FTP? - by nrezaeipl - 25 Oct 2019, 05:16 PM

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)