Problem z dwukanałowym ram. Ryzen z zestawem Corsair.

royfrosty napisał: Wyczyść CMOS. Zapasuj i monitoruj sytuację. Jeśli to nie powiedzie się ten sam problem, wtedy najprawdopodobniej problemy z ram. watzup_ken napisał: Czy zainstalowałeś w odpowiednich gniazdach? Ostatnim razem popełniłem błąd podczas instalowania obu moich pamięci RAM na kanale A, a system nie uruchomi się, jeśli ustawię pamięć na profilu XMP. Wygląda na to, że musiałem zainstalować na kanałach A i B, aby działał. Tak, instaluję w odpowiednich gniazdach zgodnie z instrukcją Asrock. I są tylko 2 sloty na płytę główną MSI. Jeśli chodzi o magazyn ... pojedynczy kij ram działał idealnie na magazynie i przy 2933. Początkowo działały również 2 drążki, ale potem odmówił nawet opublikowania ekranu bios przy domyślnych ustawieniach bios. Aby dodać, model pamięci RAM nie jest certyfikowany do działania na Ryzen zgodnie z Corsair, ale został zweryfikowany jako zgodny z wątkiem kompatybilności płyty głównej. Problem polega na tym, że muszę mieć pewność, że taran jest wadliwy, czy nie. Jeśli to jest wadliwe, wtedy to zrobię. Jeśli tak nie jest i po prostu nie działa na Ryzen (ale działał choć nieregularnie przez miesiąc.), To sprzedałbym go i kupiłbym certyfikowany ram Ryzen, a następnie ... Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł zasugerować sposób na sprawdzenie sprawy . Dodatkowo może to być Ryzen 2200G, ponieważ tryb dwukanałowy jest kontrolowany przez procesor. Dzięki za sugestie, ponieważ różnica między pojedynczym a podwójnym kanałem to 20% wydajności. Sprzedaży barana nie będzie ból serca, ponieważ dostałem go za 330 $ + dzięki błędowi cenowemu Amazon.
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: