Problem z dwukanałowym ram. Ryzen z zestawem Corsair.

Wsparcie Corsair poprosiło mnie o zapisanie pamięci. Dzięki za miłą ofertę pomocy. tmfwy napisał: Miałem również podobne doświadczenia Stało się to już 3x W przypadku używania pamięci RAM tej samej marki na ryzen 2200G oba drążki nie będą działać, ale działa z jednym drążkiem. $ #% $ # $% Przeniesienie wspomnianych pamięci RAM na inny komputer wskazało ten sam problem Początkowo myślałem, że to problemy związane z Ryzenem, ale ostatecznie, z pewnymi problemami z dystrybucją Ryzen i testowaniem całej partii RAM, miałem, doszedłem do wniosku, że jest to problem lokalny. Uszkodzony taran, pojedynczy kij Sprawdzić Uruchom pojedynczy kanał, uruchom narzędzie do testowania ulubionych. Jeśli to idealne, zamień na inny kij i powtórz Jeśli oba są idealne, ale oba nie działają w trybie DC, musisz przetestować to na urządzeniu wywiadowczym, aby ustalić, czy Ram DC jest uszkodzony (ten jest cholernie trudny do udowodnienia), więc tak. W tym celu utrzymuję co najmniej 1x Intel i 1x AMD AMD. Zzzz Jesteś Lao Jiao Więc jeśli jesteś na wschodzie, napisz do mnie i chętnie pomożemy w rozwiązywaniu problemów. Trwa około 1-3 godzin. Wystarczy przynieść własną pastę termiczną. Miej zapasowe Crucial 4/8/16 i Ballistix 4/8 Mają także wspomniane MSI B350i AB320M i X470, a także Intel Z370, H370, B360, H310 ... itp.
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)