Część Zalecenia dotyczące DIY NAS

mike911 napisał: prawda, nie zamierzam temu zaprzeczać. ale aby obsłużyć taką liczbę dysków, zakładam, że koszt pójdzie znacznie wyżej przepraszam, nie jestem tutaj, aby stwarzać problemy. Dzięki spojrzę na adresy URL. J3455 mobo ma tylko 2 porty Sata, co oznacza, że potrzebuję wielu kart do obsługi jego potrzeb HDD. Oprogramowanie będzie obsługiwane przez niego, tylko dla niego pozyskuję części. Jeśli chodzi o wymagania, rozumiem tylko, że chodzi o przechowywanie plików. Będę też musiał sprawdzić, czy jest zadowolony z zagranicznego zakupu sprzętu, ponieważ gwarancja będzie ograniczona. Dzięki za rekomendację, ale mobo obsługuje tylko porty Sata x02, co oznacza, że karta rozszerzeń będzie musiała obsługiwać co najmniej porty x05, myślę, że dość rzadko, prawda? zwykle są to tylko porty x02 - x04. próbując znaleźć więcej informacji na temat tego zasilacza, jak się to nazywa? (Flex1U czy?) trochę zmartwiony, jeśli potrzeba wymiany może być kłopotliwa. http://www.enhanceusa.com/webe/html/...kind=30&page=1 jeśli powyższe jest zgodne, liczba obsługiwanych złączy zasilania sata jest ograniczona. (nawet jeśli dodasz konwertery molex, co łatwo spowoduje pożar?) dobrze Konwertery mogą spowodować pożar JEŚLI przez nie przepłynie bardzo wysokie napięcie Dysków twardych jeszcze tam nie ma. ale karty graficzne są ... Dostępne są karty NAS powyżej 4 portów. Możesz przejść do Storage Studio, ale jeśli inne sklepy, szukaj marek takich jak Promise .... Złącza mądre W pierwszych kilku wersjach serwera zrobiłem rozwiązanie 20 dysków twardych w obudowie Lian Li V2000 z kartami Raid 2x 8 portów z zasilaczem Silverstone. Myślę, że wciąż gdzieś mam zdjęcia, ale było bardziej 1x Sata Splitter na 2 dyski twarde (co oznacza 10 przewodów), przejście na rozgałęźniki 5 Y do zasilacza. Zdecydowanie wiele konwerterów. Jako integrator systemu będziesz odpowiedzialny za jakość jego zabudowanego sprzętu, więc idź zgodnie z tym, jak się czujesz. Jeśli nie chcesz konwerterów, wybór zasilacza z płaskimi przewodami będzie rozsądny. Q25 akceptuje standardowe zasilacze ATX, które są łatwo dostępne, są ładniejsze niż inne ...
Reply

Messages In This Thread
Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by raphael.gagliano - 12 Mar 2020, 10:32 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by clintonch - 12 Mar 2020, 10:36 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by kurtfhouse - 12 Mar 2020, 10:37 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by gordon.hall6 - 12 Mar 2020, 10:41 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by gastonpineyro - 12 Mar 2020, 10:44 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by bassrocker4 - 12 Mar 2020, 10:49 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by danielpsyc - 12 Mar 2020, 10:54 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by arisparsh - 12 Mar 2020, 10:57 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by rhcarrj - 12 Mar 2020, 11:01 AM
RE: Część Zalecenia dotyczące DIY NAS - by mburdett3 - 12 Mar 2020, 11:02 AM

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4