Czy mogę uaktualnić mojego mobo i CPU ??

JINGenesis napisał: Cześć wszystkim, Potrzebujesz pewne sugestie i opinie dotyczące moich planach. Minęło sporo czasu, odkąd patrzę na sprzętowej PC rzeczy. Dzisiaj poszedłem do Sim Lim i rozejrzeć. Był trochę zaskoczony, aby zobaczyć wiele nowych rzeczy, nie byłem świadomy. Ostatnim pamiętał Z77 Mobo jest dosyć nowy na rynku. ale dziś okazało się, że Z87, Z97 są niczym nowym na rynku już. Niestety, nadal używam płytę główną Z68, a tu pojawia się pytanie. Czy muszę uaktualnić moje mobo i CPU? mój cpu to i5 2500 z Asus P8Z68-V PRO / Gen 3. Ja niedawno zmodernizowane moim GPU GTX 970 oraz kartę dźwiękową że nie na mnie. Jest to konieczne dla mnie, aby zmienić swoje płyty głównej i procesora? a co jest godna pamięci (RAM) do dziś mają? Używam 16GB. jest wystarczająco dobry? Sprzęt Veterans tutaj, może ktoś mógłby mi w tym pomóc? Wielkie dzięki. Hi TS ... Krótka odpowiedź brzmi: nie. Ty nie uaktualnić w ogóle. Kropka. Twój Z68 oraz i5-2500 jest więcej niż wystarczająco dla swoich potrzeb, jeśli u nie widzę żadnego opóźnienia w ogóle. Najnowsze mobos i CPU są dość porównywalne pod względem wydajności z naszą. Jesteś po prostu marnowanie pieniędzy, jeśli u zmienić te 2 elementy. Czy u mają SSD? Oznacza to zwiększenie załadunek i pisanie apps wydajności systemu. Poza tym, system jest już bestią z GTX 970.
Reply

Messages In This Thread

Forum Jump:

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Users browsing this thread: 1 Guest(s)