Ssd, hdd, cdrom, wszystkie nie mogą wykryć wszystkich portów Sata Mogę wejść do biosu, informacji o ram / cpu, ale wszystkie porty SATA nie wykryły dysku Jakikolwiek możliwy pomysł, co się stało? Mobo się psuje? Mój sprzęt dość długo, wiele lat Specyfikacje można zobaczyć z prawej strony Wysłane z #imalonelydriver przy użyciu GAGT
Wszystkie porty sata nie mogą wykryć wszystkich dysków
Może zginął kontroler SATA. 2600K było jak 2011,2012 prawda?
Prawdopodobnie to, że twoje mobo zniknęło.
Czas na aktualizację
twój F3 wciąż żyje? moja zmarła po 3 latach
Z Menedżera urządzeń -> Kontrolery IDE ATA / ATAPI kliknij na to i powinieneś zobaczyć status kontrolera SATA
Intel właśnie ogłosił, że zidentyfikował błąd w chipsecie z serii 6, szczególnie w kontrolerze SATA. Intel stwierdza, że „W niektórych przypadkach porty Serial-ATA (SATA) w chipsetach mogą z czasem ulec pogorszeniu, co może mieć wpływ na wydajność lub funkcjonalność urządzeń podłączonych do SATA, takich jak dyski twarde i napędy DVD.”. Niepowodzenie objawione Zapytałem Intela, skąd mamy wiedzieć, czy mamy porażkę na naszych rękach. Symptomy są dość proste do sprawdzenia. Intel twierdzi, że z czasem zauważysz wzrost współczynnika błędów bitów na łączu SATA. Transfery będą ponawiane, jeśli wystąpi błąd, ale w końcu, jeśli poziom błędu jest wystarczająco wysoki, zobaczysz zmniejszoną wydajność, ponieważ kontroler spędza więcej czasu na ponawianiu prób, niż wysyła rzeczywiste dane. Ostatecznie widać pełne odłączenie - dyski SATA nie będą już widoczne w POST lub zobaczysz literę dysku znikającą w systemie Windows. Jest ograniczona tylko do portów 3Gbps Co ciekawe, problem nie wpływa na porty 0 i 1 chipsetu z serii 6. Pamiętaj, że Intel ma dwa porty 6 Gb / s i cztery porty 3Gb / s na P67 / H67, tylko cztery ostatnie mają wpływ na ten problem. https://www.anandtech.com/show/4142/...-begins-recall
wwenze napisał: Intel właśnie ogłosił, że zidentyfikował błąd w chipsecie z serii 6, szczególnie w kontrolerze SATA. Intel stwierdza, że „W niektórych przypadkach porty Serial-ATA (SATA) w chipsetach mogą z czasem ulec pogorszeniu, co może mieć wpływ na wydajność lub funkcjonalność urządzeń podłączonych do SATA, takich jak dyski twarde i napędy DVD.”. Niepowodzenie objawione Zapytałem Intela, skąd mamy wiedzieć, czy mamy porażkę na naszych rękach. Symptomy są dość proste do sprawdzenia. Intel twierdzi, że z czasem zauważysz wzrost współczynnika błędów bitów na łączu SATA. Transfery będą ponawiane, jeśli wystąpi błąd, ale w końcu, jeśli poziom błędu jest wystarczająco wysoki, zobaczysz zmniejszoną wydajność, ponieważ kontroler spędza więcej czasu na ponawianiu prób, niż wysyła rzeczywiste dane. Ostatecznie widać pełne odłączenie - dyski SATA nie będą już widoczne w POST lub zobaczysz literę dysku znikającą w systemie Windows. Jest ograniczona tylko do portów 3Gbps Co ciekawe, problem nie wpływa na porty 0 i 1 chipsetu z serii 6. Pamiętaj, że Intel ma dwa porty 6 Gb / s i cztery porty 3Gb / s na P67 / H67, tylko cztery ostatnie mają wpływ na ten problem. https://www.anandtech.com/show/4142/...-begins-recall Jeśli tak, porty SATA3 powinny nadal działać.
wtfh4x napisał: Może zginął kontroler SATA. 2600K było jak 2011,2012 prawda? Tak myślę Wysłane z #imalonelydriver przy użyciu GAGT
yusoffb01 napisał: twój F3 wciąż żyje? moja zmarła po 3 latach Tak, wciąż kopie Wysłane z #imalonelydriver przy użyciu GAGT
« Next Oldest | Next Newest »
Users browsing this thread: 1 Guest(s)