Jeśli inne urządzenia mogą łączyć się z 2,4 Ghz routera, nie powinien to być modem ani łącze szerokopasmowe. W każdym razie, spróbuj w innej sieci domowej, jeśli możesz.
Najdziwniejszy problem w mojej domowej sieci WIFI
ahhhh, jestem pewien, że dobrze znam twój problem. jeśli możesz, umieść router 2.4G na stałym kanale (dowolne 1-11), jeśli umieścisz 12 lub 13, Twój iPad nie będzie w stanie go wykryć. Miałem ten problem wcześniej, ponieważ w niektórych krajach używane są 12 i 13 (U.S ... itd.), Więc czasami router może automatycznie ustawić na 13, ponieważ SG 2.4ghz działają na 1-11, które są bardzo zaludnione, pozostawiając 13 mniej zatłoczonych. to tylko teoria. po prostu przejdź do ustawień routera i sprawdź aktualny kanał.
mieć filtr adresów mac? Miałem filtr adresów MAC ustawiony raz. później zupełnie o tym zapomniałem. pewnego dnia znalazłem, że mój nowo zakupiony iPad nie mógł połączyć się z routerem. Zabrał mi cały dzień, aby dowiedzieć się, dlaczego.
sprawdź szerokość kanału 2,4. Spróbuj ustawić go na 20 MHz, aby zobaczyć, czy pomaga ...
Myślę, że powinienem podać mój najnowszy status. Nie skontaktowałem się ponownie z Apple, aby rozwiązać problem związany z hasłem 2.4G od czasu pierwszego zgłoszenia problemu w grudniu, ponieważ nadal mogę połączyć się z siecią 5G. Dopiero niedawno poczułem się sfrustrowany, ponieważ nie mogłem połączyć się z 2.4G w innych miejscach, gdzie 5G nie jest dostępne. Zadzwoniłem więc ponownie do Apple, aby pościg za skrzynką (gwarancja już wygasła) i chętnie Apple udziela zwolnienia, aby wymienić urządzenie. W moim przypadku jest to problem związany ze sprzętem (również replikowany przez QCD), który jest naprawdę dziwny (nie ma problemu z siecią 5G, ale tylko z 2.4G, chyba że Apple używa innego chipu Wi-Fi dla innego pasma?). Tak więc dla osób mających podobny problem można rozważyć kontakt z obsługą Apple.
« Next Oldest | Next Newest »
Users browsing this thread: 1 Guest(s)